Prodajno-izložbeno kreativno druženje

Prodajno-izložbeno kreativno druženje
Kako je bilo na 1. i 2. prodajnom okupljanju...

četvrtak, 5. travnja 2012.

Ususret Uskrsu.... - 4.dio

Prirodno bojanje jaja

     Dani lete velikom brzinom..  Prekratki su za sve aktivnosti koje se mora obaviti, a još su kraći ako se uz osnovno želi raditi i nešto sebi za "gušt". Takav način života dodatno nam pojaćava stres i napetost ususret blagdanima, kao što smo sada u isčekivanju Uskrsa, pa je dobro spojiti ugodno s korisnim i sve što je potrebno pripremiti u zabavi, igranju i opuštanju. Zato ću vam sada preporučiti neke ideje, a u nedostatku MOG vlastitog  vremena, ovaj puta to neće biti neki moji tutoriali i slike, već vrlo korisni i interesantni linkovi.
       Krenimo redom..
Jaja ste skuhali ili ispuhali. (ili još niste..???)  :-)
 Pogledajte što vam je još sve potrebno i što sve možete učiniti sa jajima. A ako budem našla mrvu vremena, sutra ću vam slikovno prikazati kako možete sami vrlo jednostavno napraviti piceke i zečeke. :-)
 
   KAKO OBOJATI JAJA PRIRODNIM BOJAMA?


    Jedan od najpoznatijih načina je svakako bojanje jaja - ljuskama luka. Može se raditi kuhanjem jaja zajedno sa ljuskama, a može se raditi i na "hladno" što nam daje mogućnost da na jaja pomoću upotrebe voska, prije bojanja ukrasimo jaja nekim svojim likovima, crtežima, natpisima..   Evo kako se to radi sa ljuskom luka..

http://happytomake.blogspot.com/2011/04/how-to-decorate-easter-eggs-using-wax.html

Kako se to radi, pogledajte ovdje

Ili možda ovako, a ima i tabela kako dobiti koju boju, na prirodan način: ;-)


http://twomenandalittlefarm.blogspot.com/2011/04/dyeing-easter-eggs-natural-way.html
Prekrasno, zar ne?? Pogledajte detaljnije ovdje

 Nadam se da sam vam ovim prijedlozima barem djelomično olakšala pripreme za Uskrs! Dakle, bacite se na posao i uživajte u izradi svojih pisanica..

    Vaša HobbyEla

Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...