Prodajno-izložbeno kreativno druženje

Prodajno-izložbeno kreativno druženje
Kako je bilo na 1. i 2. prodajnom okupljanju...

ponedjeljak, 16. travnja 2012.

Kako je nastao morski konjic.... (Tutić u slikama)

   Dok se čeka moj sljedeći, davno obećani blog, koji vjerojatno najviše iščekuju moje kreativke i izlagačice na sajmu, pozabavimo se malo jednim projektom koji je počeo ovako:

 
"MAMA....MOLIM TE...OVAKO TE MOLIM... "

       I naravno... Tko bi odolio tom molećivom pogledu..  Nema mi druge, nego se primiti posla...  Prvo sam malo prošvrljala po netu, međutim nisam našla ništa zadovoljavajuće..Onda sam spojila neke viđene slike, sa svojom idejom i željama male princeze i  nastalo je ovo:


    A sad evo i malo uputa kako smo to učinile.. :-)
Ono što vam je potrebno je
 - jedno ljupko malo stvorenje sa željom
 - malo dobre volje
 - stroj za šivanje (nije uvijet, ali skraćuje vrijeme izrade)
 - komad materijala po vašem izboru
 - punjenje nekog starog jastuka (ili ako imate kupovno)
      Kao prvo, potreban vam je materijal po izboru. Veličina materijala ovisi o željenoj veličini samog gotovog morskog konjica...  Mi smo odabrali jednu jastućnicu, prekrasno mekanu i mucastu, koju nikako nismo koristili, ali za ovaj projekt se pokazala kao savršen izbor, kako materijalom, tako i bojom.   Onda smo na papiru nacrtale veeeeelikog morskog konjica, izrezali "šnit", sa naravno, pola centimetra viška za rub, a to je izgledalo...ovako...




Nakon što smo sve lijepo prilagodili da to (ipak) bude u jednom komadu-dobili smo ovo:


   Okice smo iskrojili od smeđeg i bijelog filca i prve sašili, prije spajanja...  
Nakon toga smo spojili oba dijela peraje, okrenuli je na pravu stranu, položili na mjesto gdje je predviđeno da bude prišivena, ali tako da smo jedan dio tijela postavili da "licem" gleda prema gore, peraja u položaju na tijelu (ne izvan, kako će biti kasnije) i zatim prekrili drugom polovicom isto tako, da je "lice" materijala okrenuto. Kome nije "sjelo"-objašnjenje: u ovom trenutku peraja se ne vidi. :-))
    Počinje najzabavniji dio šivanja...  Šiva se tako da se prijeđe preko dijela gdje je peraja, sašije sve u krug, ali prije nego se stigne nazad do peraje, ostavi se oko 5 cm neprošivenog . Zašto? Kako bi smo konjica mogli napuniti punjenjem za jastučiće..  
    Prije punjenja konjica je, naravno, potrebno okrenuti iznutra na van.  Sad je to već sasvim druga slika, zar ne?  Još malo i na cilju ste!
      Ja sam koristila sintetičko punjenje jednog jastučića koji se ne koristi. Prvo se puni rep, pri čemu si pomozite ručkom od kuhače, kako bi što bolje pogurali punjenje prema vrhu repa. Isto tako sa kuhačom se koristimo i prilikom izokretanja konjica nakon spajanja-zaboravih spomenuti!.. hihi

   Kada ste dobro napunili cijelog konjica, dio kroz koji ste ga punili sašijte ručno, nevidljivim bodom i tako da prilikom šivanja ujedno poštivate rub okrenut prema unutra..  I to je to!  Jel da da nije bilo teško???  Imate li kakvih problema, slobodno pitajte, a "šnit" vam uploadam za printanjem, čim mi scaner proradi..OK? 
   I na kraju priće, još jednom....   Mladi gospodin   Sea Horse...

Voila.... Hopi Copi... :-)

   Nadam se da vam se sviđa ova naša ideja i da ćete pokušati i sami.. Nije teško i ne treba puno vremena. Samo malo dobre volje i jedno malo slatko dijete koje moli....  :-)))

  Vaša HobbyEla

3 komentara:

Suzana kaže...

Jaako dobro! Al ja ne znam šivati.

MICE TORBICE kaže...

Preslatko,a iskreno se nadam da će princeza imati još koju idejicu ::)

HobbyEla kaže...

Draga Mica..Sljedeći na redu je zeko iako svaki dan ima nekoliko želja, samo mama ne stigne uvijek.. :-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...