Prodajno-izložbeno kreativno druženje

Prodajno-izložbeno kreativno druženje
Kako je bilo na 1. i 2. prodajnom okupljanju...

subota, 31. ožujka 2012.

Kako ispuhati jaja.... za početnike..

     Uskrs nam je sve bliže i sve više razmišljamo o dekoraciji, malim znacima pažnje za voljene i općenito, čime bi mogli upotpuniti i ukrasiti svoj dom u vrijeme Uskršnjih blagdana... 
    Iako se većina nas već odavno služi ovom metodom, pripremila sam za vas mali, kratki "tečaj" ispuhivanja sviježih jaja... Tehnika koja je poznata od davnina, uglavnom je svatko već zna, ali za one koji još nisu pokušali sami ili nisu usavršili tu "tehniku", evo jedan kratki tutorial...

   Ono što vam je potrebno su:
- sviježa jaja
- Spajalica (uredska, metalna-za papir) ili svrdlo-ne predebelo ili odvijač (1.4-2.0 mm), jedan tanji i jedan malo deblji...


Potrebno: jaje, odvijać ili spajalica



  Jaje položite tako da je vrh jajeta okrenut prema vama i čvrsto (ali opet nježno i pažljivo) ga držite, dok na samom vrhu pomoću spajalice (koju ste rastegnuli) ili svrdla/odvijača lagano pritišćući i istovremeno vrteći probijate ljusku jajeta.




Kada ste probili ljusku sa gornje strane jajeta isto učinite i na donjoj strani, samo što nakon probijanja rupice, na donjoj strani sa malo većim svrdlom ili odvijaćem, rupu još dodatno proširite.


Rupa na jajetu

   Zatim jaje primite tako da vam je kažiprstom pokrivena jedna, a palcem druga rupa, pa jaje dobro promućkajte. Moralo bi se ćuti (osjetiti) mučkanje jajeta, za što je ponekad potrebno i malo jače i duže mučkanje, dok se žumanjac "raspukne"..
   Nakon toga uzmite posudicu i kroz manju rupicu snažno na mahove ispuhujte jaje, koje će izlaziti poput guste tekućine kroz donju-širu/veću rupu.

Ispuhano jaje
 
   Ako "zapne" nemojte na silu puhati, kako se donja rupa usljed većih dijelova žutanjka ili bjelanjka nebi raspukla (ili čak cijelo jaje).
 Radije kroz jednu od rupica dodajte malo vode iz slavine, zatim opet promućkajte i nastavite ispuhivati.
    Nakon što ste ispuhali sav sadržaj iz jajeta, opet ulijte vode, promućkajte i isperite/ispušite vodu... Tako radite sve dok iz jajeta ne počne izlaziti potpuno bistra i čista voda.  I to je - to! Uspjeli ste... A sad krenite sa daljnjom obradom jajeta prema željama i idejama koje imate.
       
   

       Nedostaje li vam inspiracije neke od ideja moći ćete vidjeti i  tokom sljedećih dana i na mojem blogu, zato.......stay tuned!  :-)

  Vaša HobbyEla

Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...