Prodajno-izložbeno kreativno druženje

Prodajno-izložbeno kreativno druženje
Kako je bilo na 1. i 2. prodajnom okupljanju...

nedjelja, 25. ožujka 2012.

Čarolije mojih prijatelja...

  Maja- Marija...  Jedna divan, topla osoba, koju nikada nisam osobno upoznala, ali osjećam njenu toplinu i ljudskost.. Nesebična, duhovita, suosjećajna, mlada duhom - to je Maja- Marija, moja FB prijateljica i sugrađanka, čak donedavno i susjeda.Rođena Vukovarka. Njena kreativnost i mašta nisu se zaustavili na "običnim" rukotvorinama. Maja-Marija svojim rukotvorinama svakodnevno uveseljava veliki broj nepca i želučića.. haha  Simpatično zvuči, mislite da se šalim, ali Maja-Marija izrađuje domaću tijesteninu, mlince i peče prekrasne, maštovite slatke i slane kolače.. O da, možete ih kušati, samo se obratite našoj Maji-.Mariji i dogovorite sve detalje. :-) A kako nebi mislili da izmišljam, evo i jedan fenomenalan receptić od Maje...  Mljac! Jedva čekam da se ohladi da probam....


Majina čarolija







A sada ono najvažnije....Receptić! :-)
Pa kaže....




Smeđe tijesto
6 jaja
6 žlica šećera
3 žlice brašna
3 žlice kakaa

Žuto tijesto
4 jaja
4 žlice šećera
3 žlice brašna
1 žlica ulja
+
pekmez (od šljiva, …)

Krema
350 g šećera
300 g mljevenih oraha
100 g krušnih mrvica
1 vanilin šećer
350 g margarina
150 ml vode
4 žlice ruma

Glazura
100 g čokolade za kuhanje
60 g margarina
1 žlica ulja
+
pekmez


Za smeđe tijesto, odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od posoljenih bjelanjaka izmiksajte snijeg.
Žumanjke dobro izmiksajte sa šećerom pa dodajte brašno pomiješano s kakaom i snijeg od bjelanjaka.
Lim od pećnice obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite pa ulijte pripremljenu smjesu.
Pecite 15-20 min u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva.
Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.

Za žuti biskvit, odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od posoljenih bjelanjaka izmiksajte snijeg, dodavajte žlicu po žlicu šećera i dobro izmiksajte. Dodajte žumanjke i ulje pa kratko promiksajte. Na kraju dodajte brašno.
Lim od pećnice obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite pa ulijte pripremljenu smjesu.
Pecite 15ak min u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva.
Pečeni biskvit odmah okomito prerežite na tri jednaka dijela i svaki dio posebno zarolajte u roladu. Rolade ostavite da se ohlade.

Ohlađene rolade razmotajte, namažite ih pekmezom i ponovno ih zarolajte.


Za kremu, u lonac stavite vodu i obje vrste šećera i zakuhajte ih. Maknite s vatre i umiješajte orahe, mrvice, rum i margarin. Dobro promiješajte da se svi sastojci povežu.


Smeđi biskvit okomito prerežite na dva jednaka dijela. Jedan dio biskvita stavite u lim i tanko premažite toplom kremom.
Na kremu odmah položite sve tri roladice, jednu do druge, ali malo razmaknute, a prostor između njih ispunite kremom.
Rolade odozgo premažite kremom i poklopite drugim dijelom smeđeg biskvita. Kolač sa strane omažite kremom.
(Ako se krema lijepi za žlicu, žlicu umačite u hladnu vodu.)

Smeđi biskvit odozgo tanko premažite pekmezom.


Za glazuru, na pari otopite sve sastojke i prelijte po kolaču.

Kolač stavite u hladnjak da se dobro rashladi.


    Ah....Prekrasno... Izišlo ispod Majnog pera, ravno na vaš stol...  Želim Vam svima da se dobro rashladite i obavezno posjetite Maju-Mariju na Facebooku!  A možete joj se obratiti i na mail marija-maja.gorisek@zg.t-com.hr

Ugodan ostatak vikenda želim!
Voli Vas Vaša HobbyEla

Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...